Nyheder

Housewarming hos Cory på lørdag 13. juli og Loppemarked i landsbyen

11. juli 2024

Cory holder housewarming på lørdag 13. juli

Fra  kl. 15 på udbygade 59 er alle i landsbyen velkomne til at komme til housewarming. Cory sørger for noget mad og du kan bringe det du vil drikke og evt. et musikinstrument. Send Cory en besked hvis du kommer. Se mere om opslaget på Facebook siden Udby-Møn fra 1. juli.
 
Loppemarked i Udby søndag 28. juli

Udby Landsbylaug vil hermed gerne invitere dig til at deltage i vores fælles Udby Loppemarked søndag 28. juli kl. 11.00 - 14.00, så vi kan gentage de sidste par års succes. Der bliver igen skiltning ved bl.a. Klintevej og Ulvshalevej samt reklamering i medier (Facebook mm)

Bod: Du kan have din egen loppebod eller gå sammen med dine naboer i en fælles bod. Du må også gerne sælge forplejning (frugt, saft, kage mv). Du må gerne invitere familie og venner til at sælge lopper i din bod.

Bod ved vandværket: hvis du hellere vil have bod ved vandværket på Udbygade, er du også velkommen til det. Du medbringer bod og evt. pavillon.

Cafe: Vi har igen cafe ved Vandværket på Udbýgade med kaffe, kage, snobrød og popcorn. Christina og Jønner vil spille musik fra kl. 12.

Afrunding kl.15.00 i Cafe: Vi mødes til fælles hygge og afrunding af dagen.

Venlig hilsen 

Udby Landsbylaug

 

venlig hilsen redaktionen i Udby Times


Hjertestarterkursus i Udby, Loppemarked i Udby, Sankt Hans i Udby

Hjertestarterkursus i Udby

På tirsdag den 11.6 kl. 17 er der et hjertestarterkursus i den gamle skole. Der er stadigvæk et par ledige pladser. Vil du med, kan du sende en sms til 30519777.

Sankt Hans i Udby

Husk at tilmelde dig Skt Hans arrangementet hos Mette, Mads, Gunhild og lAlbert, Udbyvej 17,  ved at sende en sms til 60563640. Læs om arrangementet i sidste Udby Times.

Loppemarked i Udby

Udby Times har fået følgende fra arrangørgruppen af årets loppemarked:

Kære beboere i Udby

 

Udby Landsbylaug vil hermed gerne invitere dig til at deltage i vores fælles Udby Loppemarked søndag 28. juli kl. 11.00 - 14.00, så vi kan gentage de sidste par års succes. Der bliver igen skiltning ved bl.a. Klintevej og Ulvshalevej samt reklamering i medier (Facebook mm)

 

Bod: Du kan have din egen loppebod eller gå sammen med dine naboer i en fælles bod. Du må også gerne sælge forplejning (frugt, saft, kage mv). Du må gerne invitere familie og venner til at sælge lopper i din bod.

 

Bod ved vandværket: hvis du hellere vil have bod ved vandværket på Udbygade, er du også velkommen til det. Du medbringer bod og evt. pavillon.

 

Cafe: Vi har igen cafe ved Vandværket på Udbýgade med kaffe, kage, snobrød og popcorn. Christina og Jønner vil spille musik fra kl. 12.

 

Afrunding kl.15.00 i Cafe: Vi mødes til fælles hygge og afrunding af dagen.

Venlig hilsen 

Udby Landsbylaug

 

Ja, der sker meget i Udby, ogt det er glædeligt at så mange har ideer og ønker om fællesskab her i landsbyen.

Venlig hilsen

Udby Times redaktion


10. Maj 2024 Seneste nyt om arrangementer

Tak til de mange der deltog i Udby Fælled arrangementet i går 9. maj.

Det var en dejlig dag og alle - oplægsholdere, kunstnere, musikere, caterers,  deltagere og vejret - gjorde sit for at dagen blev en succes. Der kommer en længere reportage og billeder fra dagen i næste Udby Times.

Vi har et par glemte sager fra dagen. Hvis nogen savner et par læsebriller i snor, kan de hentes på Udbyvej 11 og hvis nogen mangler en gul forlængerledning er den  hos Mo og Anne Louise, Udbygade 33.

 

Ved en fejl blev den sidste Udby Times ikke uddelt til jer der bor på Udbygade, Udby Stræde og Bodshøjvej. Hvis ikke du modtog en Udby Times i din fysiske postkasse i slutningen af April, så kan du hente et eksemplar hos Henrik i Wedeles Butik Udbygade 4 eller læse avisen online på hjemmesiden: https://udbytimes.dk/application/files/4217/1459/2003/Udby_Times_April_2024.pdf

 

Husk at tilmelde jer Sankt Hans arrangementet, søndag den 23. juni  på Udbyvej 17. Fra kl. 16.30 vil der være bålhygge, aktiviteter for de mindste og god musik. Tilmelding til Mette på 60563640 senest den 20. juni. Det koster 50 kr. for voksne og 30 kr. for børn. Læs mere i sidste Udby Times.

 

Der er 4 pladser tilbage på et 1 times kursus i brugen af hjertestarter og i genoplivning. Dato og tid: søndag 26-05-2024 15:00

På Udbygade 69. Ønsker du at være med, så send navn og email i en sms til Chris på 30519777.

 

Venlig hilsen

Udby Times redaktion

 


3 begivenheder i Udby

Vi vil gøre jer opmærksom på tre ting:

 

1.) Trafikmåling på Udbygade starter nu på fredag. Den skal danne grundlag for, sammen med andre aspekter (skarpt sving, ingen fortov, småbørnsfamilier, Camøno mv) en indstilling til forbedrede trafikforhold. En afgørelse forventes i tredje kvartal af 2024.

 

2.) Har du husket at tilmelde dig Udby Fælled arrangementet den 9. maj? Se mere i den seneste avis fra udby Times, www.udbytimes.dk Deadline er den 5. maj. Send en sms til Lene 23 11 60 36 med besked om hvor mange I kommer.

 

3.) Vil du på et kort gratis kursus i at betjene en hjertestarter som vi har i landsbyen? Vi bestiller et kursus, når vi har deltagere nok. Send en sms til Chris 30 51 97 77, hvis du vil med.

Venlig hilsen 

Udby Times redaktion


Ny Udby Times i din postkasse

Hvis du ikke allerede har fundet den, så ligger der stadig en ny Udby Times avis til dig i din postkasse. Vi håber at du vil hygge ding med at læse om alt det fine der sker i landsbyen. Og vi håber at se jer allesammen til det fine arrangement for alle i landsbyen  ved vandværksgrunden 9. maj!

 


Kommende aktiviteter i landsbyen

 

Generalforsamling i Udby Landsbylaug

7. april afholdes der generalforsamling i Udby Landsbylaug. Det er kl 14-16 og det sker i udby gamle skole, Udbygade 69.

 

Fællesspisning

17. april kl. 18 kan du endnu en gang komme til den hyggelige fællesspisning hos Lene og Anders i Udby Gamle skole, Udbygade 69. Du skal tilmelde dig på sms 23116036. Det koster 50kr for en voksen og 30kr for et barn(2-15år) Betales på Mobilpay eller kontant på dagen. medbring selv drikkevarer hvis du skal have andet end vand.

 

Få udbetalt 2500kr fra ANDEL  

Tjek din adresse på ANDELs hjemmeside Få 2.500 kroner fra Andel | Andel og se om også du kan ansøge om at få udbetalt pengene. Mange i Udby har allerede modtaget de 2500kr, så prøv endelig hvis du ikke har ansøgt endnu!

 

Ny Udby Times på vej

Har du forslag til indhold i den næste landsbyavis så kontakt redaktionen på udbytimesinfo@gmail.com eller kontakt redaktionen personligt.

 

Udby Times avisarkiv

Nu kan du se alle de gamle Udby Times aviser på www.udbytimes.dk  under fanen Avisarkiv.

 

Venlig hilsen redaktionen

 


Bevilling til legepladsprojekt, ny avis udkommet, hjemmesiden driller

 

Bevilling til udvikling af legeplads som kunstværk 

Endnu en gang har vi fået tilsagn om støtte til en ny legeplads, der samtidig bliver et kunstværk på Udby Vandværksgrund.
Denne gang gælder det et honorar på 50.000 kr. til to kunstnere, Bodil Krogh Andersen og Martin Christoffer Lund, som efter dialog med landsbyens beboere kan komme med et bud på, hvordan vandværksgrunden kan blive et godt sted for os alle i Udby. Pengene er søgt hos Statens Kunstfond "Kunst i det offentlige rum: Skitse til kunstopgave".Så snart kunstnere og vi er klar bliver landsbyen inviteret til at være med i processen.
Kærlig hilsen
Legepladsgruppen under Vild Vandværksgruppen

 

Ny avis på vej til jeres postkasser

Årets sidste avis er trykt og årets julehjerte uddelt, så hold øje i jeres postkasser disse dage. Avisen er gratis for alle i Udby kun på grund af frivilligindsatser, vores trofaste annoncører, og små bidrag fra landsbyloppemarkedets overskud og private bidrag fra enkelte af landsbyens beboere.

Selv små beløb modtages med glæde til Udby Times bankkonto 6140 1022126

 

Hjemmesiden udbytimes.dk driller lige nu

Der er sket store ændringer ( månedlige abonnementpriser) hos den publiceringsplatform som Udby Times har brugt indtil nu til at have alle aviser tilgængelige digitalt. For at undgå udgiftsforhøjelser er vi nu igang med at overføre gamle avisudgaver direkte til hjemmesiden. Der kan derfor forekomme problemer med adgang til gamle aviser indtil vi får denne opgave gennemført ( nok i vores juleferie).

 

Udby Times redaktionen ønsker jer alle en god jul og et godt nytår


Fællesspisning i landsbyen - stadig pladser

Så er der fællesspisning igen på Udby gamle skole. Det er onsdag den 20.9 kl 18.00 at maden vil være klar. Der vil både være vegetar og kød, og lækkert brød og salat til. Tilmelding på sms 23116036. Det koster 50 kr pr voksen og 30 kr for børn (2-15 år)

Hilsen Lene og Anders 


Arrangementer i Udby i august og september

Biodiversitet i Udby

Landsbylaugets bestyrelse arbejder på en langsigtet plan om at fremme biodiversitet i Udby. 

Helt konkret vil de gerne etablere et bælte med danske hjemmehørende vilde blomster og andre planter mellem Bodshøjvej og Dirkvej. 

Bæltet vil også fungere som et brandbælte. 

Første skridt er at indsamle frø til projektet, som kan sås ud på området næste år.

 

Frøhøst lørdag den 12.8 er aflyst men nu koncentrerer vi os om et arrangement i september, som alle kan være med til, børn og voksne.

Det er lørdag den 9. september kl. 10 – 13, mødested ved Wedeles Hus. 

Det er HC Gravesen, Kirkemosevej 1A, der styrer frøindsamlingen og du kan tilmelde dig direkte til ham på SMS 22 51 50 60.

Kom og få en hyggelig stund med andre fra Udby. Tag gerne en kande kaffe med.

 

 .

 

Vi opfordrer også til, at folk selv samler frø af hjemmehørende urter til at så ud næste år på stykket mellem Bodshøjvej og Dirkvej.

De indsamlede frø opbevares bedst køligt og luftigt (hvor de kan tørre og samtidig få luft). Altså ikke noget med plastposer. Hellere kaffefiltre, tøjposer, papirsposer eller lign.

Frø kan også afleveres til opbevaring hos HC på Kirkemosevej 1A.

Hvis du er i tvivl om hvilke urter er hjemmehørende, kan du se mere her:  https://botaniskforening.dk/botanik/vildeplanterpadinvej/

 

Sommerfrokost i landsbyen

Husk også sommerfrokosten den 27. august kl. 13 hos Lene og Anders, Udbygade 69.

Der kommer en seddel i din postkasse en af de nærmeste dage.

 

Venlig hilsen Udby Times redaktion

 


Ny Udby Times i din postkasse

Så er der igen et nyt nummer af ultra lokal avisen Udby Times i din postkasse.

Kig i den og meld dig til fx loppemarkedsbod eller Sankt Hans arrangementet i Udby Gamle skole.

Pas på brandfare i de meget tørre omgivelser i denne tid!

venlige sommerhilsener fra Udby Times redaktionen

 

 


Udby Times ligger i din postkasse nu

Udby Times ligger i din postkasse nu

Læs om de seneste lokale landsbynyheder

Vandværksgrunden bliver endnu vildere for natur og legende mennesker

Vil du gerne være med til at gøre vandværksgrunden mere "vild" og udvikle legepladsen?

Kom og vær med i "Vild vandværks" gruppe.

Vi møder op på vandværksgrunden tirsdag den 25.4 kl 17.
Se mere i Udby Times på side 6.


generalforsamling på en søndag

Nyt fra Udby Landsbylaug:

OBS generalforsamling er SØNDAG 26.MARTS
Generalforsamling i Udby Landsbylaug er søndag den 26. marts kl. 14-16. Bestyrelsen har fejlagtigt skrevet lørdag 26. marts i den meddelelse der er husstand omdelt.
Generalforsamlingen er i salen på Udby gamle skole, Udbygade 69.

Ny Udby Times
Har du informationer til den nye Udby Times, så vil redaktionen gerne modtage det senest 1. april. Den nye avis vil udkomme midt i april.

venlig hilsen redaktionen i Udby Times


Fællesspisning i landsbyen onsdag 18. januar- fuldt booket

Kære Udby borger.
Vi glæder os til at se jer der er tilmeldt til fællesspisning i Udby gamle skole på onsdag den 18.1 kl 18. Der er fuldt booket og det er vi glade for. Der vil være vand på bordet, men man er velkommen til selv at tage drikkevare med.
Der vil være fællesspisning igen onsdag den 15.2 og 15.3
Vi er glade for den store opbakning.
Hilsen Lene og Anders


Ny avis på vej i postkasserne

Kære Udbyborgere

Så er årets sidste Udby Times på vej til hver jeres postkasse og i kan selvfølgelig også læse den på vores hjemmeside udbytimes.dk. Der er spændende info i den, ikke mindst om modtageren af årets julehjerte.

Udby og Omegns Vandværk har på græsarealet ved siden af vandværket på Udbygade fået opsat en frostsikret vandhane til Camøno vandrere og andre der går/cykler igennem landsbyen. Vandværket fik bevilliget et tilskud fra kommunen til opsætningen. Anders og Bjarne fra landsbylaugets bestyrelse har nu opsat en stolpe med vandpost skilt på for at gøre forbipasserende opmærksomme på vandhanen. Stolpen og skiltene er ligeledes doneret af kommunen. Dette er endnu et godt eksempel på et vellykket samarbejde mellem frivilligkræfter i civilsamfundet og kommunen.

 

 


Vandværket lukker for vandet 16. august........

Vandværket lukker for vandet i morgen tirsdag 16. august 
OBS at vandværket lukker for vandet i hanerne fra kl.8 til kl. 11 i morgen tirsdag 16. august.
Så husk at tappe noget vand af så du har til morgenkaffen.

Ny Udby Times
Nu kan i gå ud til jeres postkasse og finde en helt ny Udby Times til jer. Helt gratis til alle i Udby.  uddelt af frivillige gode mennesker fra landsbyen. Det er total lokal stof. Se de flotte billeder og artikler om livet i Udby.  

Sommerfrokost i landsbyen 28 august
I den nye Udby Times kan du også læse om landsbylaugets sommerfrokost indbydelse. Det er 28. august. Der skal bestilles smørebrød inden.
 

venlig hilsen redaktionen i Udby Times


Landsby arrangement onsdag aften 1. juni

Husk Udby Landsbylaugs arrangement onsdag den 1. juni kl. 19.

Vi vil kigge på hvorfor og hvordan man kan skabe mere vild natur i vores private haver. Udby borgere HC Gravesen og Chris Poole vil fortælle om, hvordan vi med bare små indsatser kan give insekter og andre dyr bedre betingelser i vores egen have. Vi møder kl. 19.00 hos Chris på Udbyvej 11 til et kort oplæg og en have vandring. Derefter besøger vi Kirkemosevej 1A, hvor HC vil fortælle om sit vild-med-vilje eksperiment. Kom og vær med.


Nyt fra Udby Landsbylaugs bestyrelse - husk vandværkets generalforsamling

Generalforsamling

Alle i Udby inviteres til det nye Udby Landsbylaugs generalforsamling lørdag den 2. april kl.14 -16. Arrangementet  holdes i Udby Gamle Skoles gymnastiksal, Udbygade 69.

Kom og hør om alle de spændende aktiviteter, der er planlagt i 2022. Kom også selvom du endnu ikke har meldt dig ind og betalt kontingent.

Et af punkterne på dagsorden er et forslag om at ændre vedtægter, så også lejere kan være medlemmer.  Alle får en indkaldelse til generalforsamlingen i deres postkasse en af de nærmeste dage.

 

Hvis du vil være medlem, kan du indbetale 100 kr. via MobilePay til box 0651WP (Udby Landsbylaug). Husk at angive dit navn og adresse i kommentarfeltet i MobilePay. Hvis ikke du har MobilePay kan du.indbetale 100 kr. i en kuvert hos Bo Hansen, Udbygade 34 - angiv dit navn og adresse.  

 

"Adopter" et byskilt

Vi vil gerne fortsætte den gode tradition med blomster ved byskiltene. Derfor foreslår vi at folk "adopterer" et af de 7 byskilte, dvs. at man melder sig til at plante og passe blomster omkring et bestemt skilt. Flere af skiltene er allerede adopteret, men der er nogle tilbage, Hvis du vil være med, så kontakt  Anders Gerner Jensen, Udbygade 69.

Udby og Omegns vandværks generalforsamling

Husk også at vandværket holder generalforsamling torsdag den 7. april kl 19 på Hotel Møn. Der vil snart være flere oplysninger på vandværkets hjemmeside https://udbysvand.dk


Vigtige datoer i landsbyen

Vigtige datoer i landsbyen

 

Den 31. januar: Deadline for at indsende forslag til årets generalforsamling i Udby & Omegns vandværk 

Torsdag den 7. April kl. 19.00: Generalforsamling i vandværket. Afholdes på Hotel Møn. Der serveres øl og vand under generalforsamlingen og kaffe og kage efter. 

Redaktionen ønsker Anders Tofts efterfølger som forperson for vandværket, Bente Petersen tillykke med posten og god arbejdslyst til hele bestyrelsen. Læs mere på vandværkets hjemmeside, udbysvand.dk

 

Den 2. april: Generalforsamling i Udby Landsbylaug. Tid og sted oplyses senere.

Det nye Udby Landsbylaug håber at rigtigt mange i landsbyen vil melde sig ind allerede nu. 

Et medlemskab koster kun 100 kr. 

Du kan melde dig ind på to måder:

1. Indbetal 100kr på MobilePay Box  0651WP  og husk at skrive dit navn og adresse i kommentarfeltet. 

2. Aflever en kuvert med 100kr i og dit navn og adresse hos Bo Hansen, Udbygade 34

venlig hilsen redaktionen i Udby Times


Nytårs knallert i din postkasse?

Sidder der en synlig nytårs knallert i din postkasse ved vejen?
 

Det ser ud som om at nogen har sat en nytårsknallert i  klemme i åbningen på alle postkasser i Udby i løbet af i dag.
Måske er det bare en sød nisse........
Men måske er det nogen der vil checke om der er nogen hjemme på adressen disse feriedage der tømmer postkassen. Og hvis postkassen ikke er tømt, så kan det være et nemt sted at lave indbrud.

Så hvis du er hjemme så vil Udby Times foreslå dig at du fjerner nytårs knallerten.
Og hvis din nabo ikke er hjemme, så fjern den for naboen.
Den er ikke farlig, redaktionen har checket den og det er en ganske normal nytårsknallert som du bare kan pakke ud og skille ad.
Med ønsket om en god og sikker jul til alle
Redaktionen i Udby Times


Nyt landsbylaug i Udby

Et nyt Udby Landsbylaug har holdt stiftende generalforsamling og bestyrelsen har konstitueret sig. Bestyrelsen sender denne meddelelse ud her igennem Udbys nyhedsbrev: Vi vil gerne have etableret en gruppe, som arbejder med trafikforholdene i Udby, så hvis du lyst til at deltage, så kontakt Jens Holger Nørballe.Vi vil også gerne fortsætte den gode tradition med blomster ved byskiltene, så hvis du vil "adoptere" et af de 7 byskilte, så kontakt Anders Gerner Jensen, Udbygade 69.Hvis du har forslag til flere aktiviteter eller emner, så tag bare fat i en fra bestyrelsen.

 

En ny Udby Times avis med  mere nyt om ovenstående og om årets julehjerte og meget andet som er på vej ud i jeres postkasser i disse dage.

Redaktionen i Udby Times ønsker alle en god jul