Nyheder

Udby borgermøde 8. september om vandet

Torsdag 8. september kl 19.00 i kridthuset i Stege

Kom og snak om vandsituationen i Udby ligenu

Vi nedsætter en arbejdsgruppe

Alle i Udby er velkomne

hilsen fra borgere i Udby

 


7.9.2011

Trafikgruppen i Udby var til lokalrådsmøde om trafiksikkerhed 7. september

Da lokalrådet for vores område på Møn havde trafiksikkerhed på dagsordenen benyttede trafikgruppen i Udby lejligheden til at høre om andre initiativer på Møn. Samtidig blev trafikgruppens ideer til  eventuelle tiltag i Udby fremlagt, for at få en respons eller flere gode ideer fra rådet og mødedeltagerne.

På punktet om trafiksikkerhed var der følgende info fra lokalrådet om erfaring med gennemførte foranstaltninger:
Bump i Neble har nedsat farten.
Malede byporte i De Søndre byer har nedsat farten.

Tafikgruppen i Udbys ideer til trafiksikkerhed i Udby blev fremlagt.
Der blev foreslået at vi kunne prøve rumleriller på vejbanen.
Der blev snakket om muligheden for at etablere en venstre svingbane til Udbyvej fra Stege ad Klintevej .
Der blev snakket om at de mente at Lars Nøhr i kommunen havde været involveret i en proces med at få etableret en sti mellem Kirkemosevejs skarpe sving og Stege skov, så at der er en lettere vej for skolebørn at cykle til skole uden at komme på Klintevej.

Det er vigtigt at få samlet dokumentation om påkørsler/ulykker/ uheld eller beretninger om samme, så at vi kan vedlægge dette når vi sender vores forslag om tiltag ind til lokalrådet og videre til kommunen.
Har I kendskab til folk i Udby der har denne viden, så bed dem om at sende det til trafikgruppen på mail : rosenild@gmail.com eller skrive det på papir, evt. vedlægge billeder og lægge det i postkassen Udbyvej 11, og skriv afsenders kontaktoplysninger på.

Trafikgruppen er åben for alle, der vil lægge kræfter i emnet.

venlig hilsen Susanne Rosenild


01.09.2011

Vandværksbestyrelsesformanden vurderer lav risiko for grundvandsforurening ved oversvømmelserne i landsbyen

Nedenstående emaildialog er foregået i september 2011 omkring Udby vandværksboringers beskyttelsesstatus.

Hej Bent

Der har jo været voldsomme oversvømmelser i Udby den seneste tid specielt efter skybruddet sidste fredag nat.
I det vand der flød i Udbygade var der en tydelig lugt af kloakvand.
Jeg har skrevet et indlæg i sidste nye Udby Times, hvor jeg opfordrer til en langtidsholdbar løsning på kloakeringen i landsbyen, bl.a. så risikoen for forurening af vores drikkevand kan mindskes.
Du kan læse Udby Times på www.udbytimes.dk

Har vandværksbestyrelsen nogle bekymringer omkring om nedsivende kloakvand fra landsbyen kan øge risiko for forurening af grundvandsmagasinet hvorfra vandværkets to boringer pumper op?


Der afholdes borgermøde om vandsituationen på torsdag i kridthuset.

venlig hilsen Susanne Rosenild

 

Hej Susanne
Vi har ikke de store bekymringer med hensyn til vores drikkevand.
Vores vand ligger under meget tygge lerlag, vores boringer er tætte og placeret højere (mindst 1 meter) end den højeste kloarkvandstand under skybrudene.
Vi har for en sikkerhedsskyld taget prøver af vandet. Vi fik resultatet tirsdag den 30/8 og prøven er en af de bedst vi har fået.
Hvis du vil have yderlige oplysninger kan du gerne ringe til Birger 55810814, rør, vand regler m.m er hans daglige arbejdsområde.
Med venlig hilsen
Bent

Udby Times har kigget nærmere på data af tykkelsen af lerlagene under Udbys vandværksboringer. Det er henholdsvis 23 meter tykke og 31 meter tykke lag der ligger ovenpå grundvandsmagasinet, hvorfra der pumpes vand op til vores vandhaner. Geologer anser generelt  lerlag med den tykkelse som en god beskyttelse mod nedsivende forurening. Det er da betryggende for os her i landsbyen.

Hvis du er interesseret i at kigge nærmere selv, så er der offentlig adgang for alle til informationer om vandboringer og vandværksvandkvalitet på GEUS (Danmarks og Grønlands Geologiske Undersøgelser)s hjemmeside under databasen Jupiter.

Se www.geus.dk og vælg arket digitale data og kort. her kan du komme ind i Den nationale boringsdatabase JUPITER og vælge oplysninger om boringer i nærheden af din adresse. Du kan også i JUPITER vælge at se vandkvalitetsdata fra Udby Vandværk.


Skybrudsforhold i Udby natten til lørdag 27.8.2011- Vi behøver en løsning!

skrevet d. 27.8.2011 af Susanne Rosenild, medlem af redaktionen for Udby Times

Som i de to sidste Udby Times vil redaktionen igen give en opdatering på hvordan vandsituationen er i Udby lige nu. Redaktionen har igen været i kontakt med både Naturstyrelsen og mange Udby borgere for at få et overblik og kunne rapportere gennem avisen. Udby Times prøver på den måde at hjælpe med til at så mange Udby borgere som muligt føler sig informerede om den aktuelle situation, som selvfølgelig optager mange. Hvis en borger bliver nysgerrig på at læse de foregående artikler om vandet, findes alle aviser på hjemmesiden www.udbytimes.dk .Der kan også nogle gange blive skrevet helt aktuelle ting under hjemmesidens ”nyheder”.

 

I løbet af august faldt der usædvanlig megen nedbør i Danmark. Udby, som i forvejen helt tilbage til i vinters har haft problemer med vandafledning gennem skoven, er ikke blevet skånet for regnen helt lokalt.

Folk der har boet i Udby i mange år siger at de aldrig har oplevet så megen regn og vandopstuvning før og også på nye områder i og omkring Udby.

Der har fortsat været store problemer med at få drænvand til at løbe igennem Udby Skov fra oplandet og specielt fra markerne fra den sydlige ende af Udbyområdet .Naturstyrelsen har haft folk ude at grave flere gange for at lede efter stop og få sikret gennemføring ved problematiske drænrørsområder. Mange fra Udby har selvfølgelig opmærksomt fulgt med i opgravninger, vandstande i brønde, vandets veje og sine egne matriklers tilstande. Det er lykkedes flere gange at få vandet til at løbe til en vis grad, men der er atter og atter sket opstuvninger igen. Det har tæret på tålmodigheden for de Udby borgere, som er blevet direkte ramt af vandopstuvningerne. Det har været umuligt at få høstet marker og få indtægten i hus fra de arealer der har været for våde til at køre i. Og der har været borgere der flere gange i løbet af året har oplevet det umuligt at benytte sine toiletter og afløb til brus og vask. Også huse i Udbygade har været direkte vandskadede af den megen nedbør og vandopstuvning.

August er sædvanligvis er den måned på året hvor jorden i haven og på marken er tørrest, men i år har det været omvendt. Der er faldet så megen regn at jorden er vandmættet. Derfor er problemet med opstuvningen af vand i skoven blevet endnu mere problematisk.

Så imens denne artikel skrives har utålmodigheden for få dage siden forståeligt nok overtaget og Landsbylaugets formand Stig Carlsson har på vegne af nogle af de borgere, som er direkte påvirket, givet Naturstyrelsen en tidsfrist på 14 dage til at få vandet til at løbe væk fra skovens omkringliggende arealer. Så nu påbegyndes der en opgravning i skoven indenfor få dage.

 

Spildevandsløsning

Kloakrør der ikke fungerer i landsbyen har været et problem i mange år, men spildevandet fra de utætte kloakrør blandes i øjeblikket i en vis mængde med det opstuvede vand. Dette medfører lugtgener. Den aktuelle oversvømmede Udbygade den 27 august havde en tydelig kloaklugt omkring sig. Dette er ikke bare ubehageligt, men der kan også opstå uhygiejniske forhold for mennesker og dyr der kommer i kontakt med dette opblandede vand. Desuden siver der forurenet vand ned gennem jordlagene. Dette forurenede vand vil i mere eller mindre grad blive renset på vejen nedad på grund af jordlagenes naturlige omsætning af stoffer. Men der er ingen der har viden om hvor stor en mængde husholdningsspildevand der måske siver ned og hvilke stoffer den mængde spildevand indeholder. Det vand vi får fra vores vandhaner pumpes op fra to drikkevandsboringer fra undergrunden ved vandværkets grund. Derfor er det ikke nok at få overfladevand og drænvand til at løbe gennem skoven. Vi skal have sikret at vores spildevand kan afledes miljømæssigt forsvarligt og at systemet fungerer i hverdagen så vi kan bruge vores toiletter og vaske vores tøj. Og ved ikke at udlede spildevand til naturen kan vi også bedre opnå et rent vandmiljø i den skov som vi jo er mange der er glade for, og som Skov- og Naturstyrelsen i sin tid plantede her for at give befolkningen en glæde og ikke en sorg, og også for at sikre både naturen og drikkevandet. Der må tages fat på en dialog mellem borgerne i Udby og kommunen om en snarlig kloakeringsløsning i landsbyen. Kommunen har med det store overblik over miljømæssige prioriteringer i hele kommunen prioriteret at gennemføre kloakering først og fremmest i de geografiske områder, hvor vandløb, søer og havvand bliver påvirket så negativt af forurening fra spildevandsudledning at der ikke er en ”god økologisk” tilstand. Udbys spildevand har ikke direkte negativ påvirkning på Stege Bugt, som er det vandområde som modtager vores spildevand ( hvis det da ikke er sivet ned i jorden inden at det når derud!). Og det er et argument for at vi ikke er prioriteret til kloakering lige nu. Men det er ikke rimeligt for hverken Udbys borgere eller natur og grundvand at de nuværende spildevandsudledninger fortsætter uden viden om konsekvenserne.

Netop nu hvor forholdene er så tydelige ville være en god tid at tage en dialog med kommunen om endelig at få den kloaksag løst!

På Vestmøn har befolkningen i Sprove, Røddinge og Store Lind fået pålagt kloakering af kommunen. De har fundet sammen om at arbejde på en alternativ kloakeringsløsning, der hverken er ligeså dyr eller ligeså omfattende ressourcemæssigt, som hvis kommunen etablerer en flere kilometer lang spildevandsledning ind til Stege rensningsanlæg. Men det kræver at 80% af husene vælger den samme løsning for at få kommunen til at acceptere det.

Det er spændende hvad de kommer frem til. Det kan måske være til inspiration for Udbys spildevandsløsning. I skrivende stund er der idag 30.8 valgt en bestyrelse for det spildevandslaug som de har dannet derude i Røddinge. Bestyrelsen vil komme på besøg på Udbyvej 11 for at se og høre om erfaringer med pileanlæg som spildevandsløsning.

Så det er tid til endelig at få indkaldt til et borgermøde hvor problematikken bliver diskuteret af alle og der på demokratisk vis kan besluttes hvad Udbys borgere vil inden vi sender repræsentanter til at indgå forhandlinger med kommunen.

 

 

Indlæg fra en Udbyborger som efterlyser flere i Udby som ønsker hurtigere IT forbindelse

Hej!

Skal vi kæmpe for at få informationerne til at flyde hurtigere?

Som beboer i Udby og far til 3 teenagebørn, er hustanden ved at være ret presset mht. den hastighed, som vi kan få i Udby = 2 Mbit.

Hjemme hos os, stiger behovet for at se tv/film over internettet og til at bruge internettet, som alle andre teenagere, dvs. holde videokonference med vennerne i stedet for bare at tale sammen og nu skal jeg jo ikke bruge de unge, som spydspids, for jeg har også problemer i min hverdag, specielt når jeg arbejder hjemme, hvor jeg holder flere og flere møder over internettet – det køre ikke optimalt.

Der ligger en masse muligheder og gemmer sig i internettet, som vi ikke kan bruge, da vores internetforbindelse er alt for langsom.

Jeg har talt med Skyline, der konstaterede at der var for mange træer (ja heldigvis, det er jo et af plusserne ved Udby, måske ikke mht. kloakføring, men det ændre sig vel, det tror jeg på). Jeg har talte med 2-3 forskellige teleselskaber, der alle kommer med samme sag: Kobberet er for dårligt og I bor for langt væk fra centralen, så signalet er for svagt og dermed langsomt internet.

Jeg har talt med SEAS-NVE, der ikke har fiber i vores område (man undre sig over hvorfor pokker, de ikke lagde fiber ned sammen med det 1000 volts kabel, de gravede ned i Udby skove forrige år.

Vi bor i udkants Danmark, det er vi blevet gjort opmærksom på flere gange, men behøver vi finde os i at der bliver sat streg under Udkantsdanmark?

SEAS-NVE opfordrede mig til at samle beboerne i Udby, for at få et samlet tilbud på fibernet i Udby, måske er det løsningen, måske er det langt billigere, hvis vi kan få TDC eller et andet teleselskab til at sætte en 3g antenne op i Udby, så vi kan trække vores internet ud at den – jeg ved det ikke, men jeg vil gerne finde ud af det ig komme ind i det nye årtusinde – da jeg boede i København for over 10 år siden, havde jeg også en 2 Mbit forbindelse og det har jeg altså stadigvæk.  I stege har de 10 gange hurtigere internet end vi har, skal vi finde os i det?

Vær med til at skaffe informationsmotorvejen til Udby – skriv til carsten.ramsdahl.rohde@gmail.com - så vil jeg stable en gruppe på benene, så vi kan arbejde mod at få os op på linje med resten af samfundet – der er små øer i Danmark, der har hurtigere internet end os og til gengæld er de færre beboere.

Med venlig hilsen/Kind Regards

Carsten R. Rohde

Referat af møde i trafikgruppen 15. august 2011
Tilstede: Henrik, Gerda og Susanne

De få fremmødte var enige om at det fremover vil være frugtbart at alle afbud fra indbudte kommer i så god tid at en anden dato kan findes, og at vi dermed viser respekt for hinandens tid.

Vi snakkede om forslagene fra sidste møde. Susanne fortalte om kontakten til formanden fra Kastrup grundejerforening, som også gør en indsats for bedre trafikforhold. Han foreslår at vi samarbejder med lokalråd, kommune, grundejerforening og politikere for at få sager igennem. Han holder os orienteret om konkrete kontakter i kommunen og forslag som virker godt i deres by, som jo har andre lokale forhold end vores.
En henvendelse fra trafikgruppen til Tøvelte borger og lokalrådet om oplysning om procedure for at få malede byporte på vejbanen resulterede i at lokalrådet selv henvendte sig til vejafdelingen om der var penge til rest fra Tøvelte trafiktiltaget som evt kunne bruges på malede vejbaner ved byskiltene i Udby. Vejafdeling svarede tilbage til lokalråd at de ikke kan svare før de har et økonomisk overblik.Fint at vide at der er opbakning fra lokalråd til at gøre en indsats for at støtte os i en bedre trafik.
Af nye tiltag udover dem der var oppe på sidste møde, snakkede vi om at der kunne sendes et informerende brev til de trafikanter vi kender til som kører med mange eller tunge køretøjer gennem byen, fx landmænd der kører kreaturer ud og hjem fra engene, chauffører, osv. om at vi i Udby sætter pris på at trafikanter kører hensynsfuldt gennem landsbyen.
Dem der har boet i byen længe har et godt kendskab til de konkrete personers adresse, så brev kan sendes dertil.
Der var stemning for at gå videre med at få malede byporte, som er et forebyggende, visuelt men ikke fysisk indgreb på kørebanen, som vil virke på de hensynstagende bilister i første omgang.
Vi blev enige om at henvende os til kommunen og få en synsmøde i stand med vejafdelingen, evt. politiets færdselsafdeling ,evt teknikudvalget, lokalrådet og nogle repræsentanter for Udbys beboere, som ved hvor "skoen trykker". En landsbyvandring med disse parter gennem byen kunne klargøre hvor de farlige steder er og hvilke foranstaltninger der kunne sætttes i værk, hvad de indebærer, hvad kommunen har fagligt kendskab til virker andre steder. Efter en sådan gennemgang kunne der informeres til hele landsbyen gennem postkasse, så alle er bekendt med mulighederne og kan give deres mening til kende inden der tages beslutninger om tiltag.

Jeg lægger dette referat på hjemmesiden www.udbytimes.dk sammen med det fra første møde, så kan i altid henvise folk til at gå ind og læse derinde under nyheder.

Referent Susanne
TRAFIKMØDE 15. AUGUST KL 19 I UDBY
Har du ideer til bedre trafik i Udby?
Så kom med til det næste trafikmøde på mandag 15. august kl 19.00. Vi mødes på Udbyvej 11.
Hilsen Trafikgruppen
OBS SE REFERAT FRA SIDSTE MØDE LÆNGERE NEDE PÅ SIDEN HER


Koncert-middag lørdag den 27. august kl. 18

Skønne toner og udsøgt middag i landlige omgivelser

Musik: fløjte og guitar duo, Chris Poole & Kasper Søeborg

Middag med lokale råvarer

 

Sted: den 200-år gamle bondegård hos Lizzie & Johnny, Udbygade 13, Udby, tæt på Stege

Pris: 200 kr.

Pladsbestilling kræves

Ring 2234 7076 eller send en mail til futtebox@email.dk.

 

NB! Begrænset antal pladser.

Arrangementet starter kl. 18 med en velkomst drink. Så er der en koncert med min duo med guitaristen Kasper Søeborg. Vi vil spille flere stykker fra vores nye Cd ”Global Accent”, hvor af nogle af stykkerne er inspireret af Møns natur. Musikken er akustisk musik med en international og sammensat lyd. Cd'en sælges til special pris i dagen anledning.

 

En hjemmelavet middagen som Lizzie Holm står for med lokale, fortrinsvis økologisk kød og grønsager vil blive serveret lige efter koncerten.

 

Vi håber på godt vejr på dagen, så den hyggelige terrasse bag staldbygningen med udsigt over græssende får og Udby skov også kan benyttes.

 

Pladsbestilling er påkrævet da der er begrænset plads. Det koster 200 kr og for den pris får man en velkomst drink, koncert og middag. Kaffe og kage kan købes efter middagen til rimelige priser. Drikkevarer kan også købes til arrangementet.

Ring og bestil plads på mobil 22347076 eller send en mail til futtebox@email.dk.

De bedste sensommerhilsner

Chris


18 juli afholdtes møde om trafik situationen i Udby

Efter endnu et indlæg om trafik i Udby Times Juni 2011 mødtes 8 borgere for at snakke om ideer til at trafikken igennem byen kan blive mere menneske- og dyrevenlig. Der kom rigtigt mange forskellige ideer til løsninger og der var enighed om at løsningen  for at opnå en mindre generende trafiksituation ikke er enkel, men nok flerstrenget.  Løsninger som bump, chikaner, fotofælder, positive kampagner, fartkontrol,  barnløse barnevogne i vejkanten, snak med sin nabo om fart, det var bare nogle af ideerne der blev diskuteret. Der arbejdes videre med ideer inden en strategi aftales. Der vil blive skrevet om gruppens arbejde i næste Udby Times der udkommer elektronisk i september. Det var et kort og konstruktivt møde med en enighed om at positiv dialog må tilstræbes så langt som muligt for at finde holdbare løsninger på at fartgrænsen overholdes samtidig med at der højst køres i en fart der er forsvarlig efter forholdene.

Herunder er hele referatet fra mødet 18. juli 2011:

Referat af trafikmøde 18 juli 2011

 

Tilstede:

 

Finn Hansen, Udbygade 69, Henrik Wedele, Udbygade 2, Lars Jørgensen, Hovedskovvej 12, Lars Hansen, Kirkemosevej 11, John og Linette Frederiksen , Udbyvej 46, Susanne Rosenild og Chris Poole, Udbyvej 11.

 

Afbud: Gerda Vinther, Udbygade 65.

 

Susanne indledte med at baggrunden for at hun havde skrevet et indlæg i Udby Times i juni 2011, er at hun er urolig for at den meget hurtige trafik gennem Udby hver dag udgør en risiko for at ikke kun katte men også et menneske risikerer at blive kørt ned og at det ville være forfærdeligt og traumatisk for den ramte og for føreren og og også resten af landsbyen hvis det skete. Derfor opfordrede hun i Udby Times til at samles med interesserede, der ønskede at bidrage med ideer til, hvordan trafikken gennem Udby kan gøres mere sikker for de mennesker og dyr der lever her.

 

 

 

Så 18 juli mødtes 8 borgere for at snakke om ideer til at trafikken igennem byen kan blive mere menneske- og dyrevenlig. Der kom rigtigt mange forskellige ideer til løsninger og der var enighed om at løsningen til at opnå en mindre generende trafiksituation ikke er enkel, men nok flerstrenget. Der blev diskuteret løsninger som:

 

  • bump, hvilket tvinger alle køretøjer til at sænke farten, men kan give gener for nødvendig trafik som ambulancer,

  • alternativer til de fysiske bump, som gør det mere muligt for landbrugsmaskiner at komme igennem

  • malede indsnævringer ved landsbyskiltene, som det er gjort ved De Søndre Byer ved Noret

  • chikaner, hvilket tvinger farten ned ,men kan gøre det svært for traktorer med udsvingende landbrugsmaskiner at ”køre slalom” sikkert igennem strækningen uden at forårsage skader.

  • Fotofælder, som giver kontant afregning i form af bøder

  • Positive kampagner, som den tidligere uddeling af gratis kaffe og kage ved landsbyskiltene og information fra Rådet for Større Trafiksikkerhed

  • fartkontrol, hvor politiet er fysisk til stede og uddeler bøder

  • genmaling af de hajtænder ved hovedskovvejs indkørsel til Udby, som forsvandt ved den nye vejasfaltering

  • nye blomster ved byskiltene, som visse bilførere sætter farten ned når de ser

  •  
  • fartvisere med oplysning om bødeprisen, som den de har ved indkørslen fra den gamle storebæltsbro til Nørre Alslev

  • barnløse barnevogne i vejkanten, som får hensynsfulde bilister til at huske farten

  • snak med sin nabo generelt om fart gennem byen,

  • snak på en konstruktiv måde med den nabo som du ved selv kører for hurtigt gennem byen

  • snak med sine ansatte om at overholde fartbegrænsningen gennem byen, som mødedeltagerne John Frederiksen og Lars Jørgensen påpeger at de allerede gør. Her vil en fokuseret indsats op til høstsæson og roekørsel være god.

  • Opsætte skilte om ”legende børn”, men der skal lige checkes regler om skiltning!

  • Heste, børn på cykel og parkerede biler på vejen får folk til at sænke farten automatisk

  • Nødvendigt med en fysisk erindrer ved vejen om fart

  • Trafiktælling af antal køretøjer igennem landsbyen kan bruges som dokumentation overfor kommunen/politiet

  • Dokumentation af målinger af bilernes fart gennem landsbyen kan bruges overfor kommune/politi

  • Information i postkassen om at huske at køre hensynsfuldt gennem byen

  • Lægge to sorte ledninger over vejen for at simulere fartmåling

  • Lave en årskalender for indsatsen så indsatsen passer til høsttid eller turistbølgen.

 

 

 

Der tages kontakt til Allan Schmidt fra De Søndre Byer(Lars Jørgensen) og til Damsholte (Finn?) for at høre om deres trafikerfaringer.

Den lokale politimand høres om regler for trafikbegrænsning, fx skiltning, og mulighed for at få en trafikkontrol til Udby.(Linette)

Susanne opsamler tilbagemeldinger fra ovenstående, indkalder til næste mødegang hvor der arbejdes videre med ideer inden en strategi aftales,

og skriver om gruppens arbejde i næste Udby Times, der udkommer elektronisk i september 2011.

Det var et kort og konstruktivt møde med en enighed om at positiv dialog må tilstræbes så langt som muligt for at finde holdbare løsninger. Og i gruppen var der enighed om at fartgrænsen skal overholdes, samtidig med at der højst køres i en fart der er forsvarlig efter forholdene.

Referent Susanne Rosenild


Mandag 6 juni skovvandring for landsbyens borgere

Med udsigt til tordenvejr  og regn over Møn havde de opmødte regnjakken klar og optimistisk tro på at det ikke skulle stoppe dem fra den annoncerede skovvandring med folk fra landsbyen.

Afventende udbyborgere inden afgang til aften vandring i skoven

Gruppen fik en eksklusiv indsigt i hvor der kan ses orkideer i skoven, hvor der er opsat uglekasse, historien bag de nye opsatte fuglekasser i skoven. Ligeledes hvor den lille hasselnøddeskov befinder sig, som leverer nødder til alle i slutningen af sommeren.

Vi fik også historien om den ene natugleunge som lige har forladt reden fra kirkemosevej 22.

Udby Times var på besøg og fik et godt billede af den vagtsomme voksne ugle.

Natugle sommer 2011 Kirkemosevej residensen

Der blev givet en grundig historie om hvilke fugle der yngler i skoven og vi hørte en del af fuglene på turen rundt. Vi kom også udenfor stierne og fandt det højeste punkt i skoven i nordenden helt ude ved skellet, hvor der er opsat en bænk.

udsigtsbænk i det nordlige skel i Udby Skov

En tur forbi Skallemosen hvor der var en skøn nyslået sti hele vejen rundt,  så ingen fik våde sko eller stikkende tidsler på benene.

Der blev fortalt en historie om hyldetræet som også findes rundt om i skoven og hvis blomster næsten er klar til at blive plukket til hyldeblomstdrik eller andet. En opskrift på hyld på mange måder fik alle med sig hjem efter at have drukket aften teen til lyden af de grønne frøer ved Skallemosen.


Fredag 3. juni 2011 udkom Udby Times for anden gang elektronisk

Torsdag fik alle borgere i Udby lagt en seddel i postkassen om at de dagen efter kunne gå ind på www.udbytimes.dk og læse nr. 2 elektronisk Udby Times.

Desuden blev aftenvandring i Udby skov annonceret. Den finder sted mandag 6. juni kl 19.30. Alle er velkomne på hjørnet af Udbygade og Dirkvej. Husk aftenkaffen og myggebalsam.!

Redaktionen ønsker alle en god læselyst!

Husk at du kan abbonere på avisen i en trykt udgave i postkassen 4 gange om året.

Læs mere i Udby Times.


Vores nye hjemmeside går i luften!

På søndag den 20. marts mellem kl 13-14 kan du få en gratis kop kaffe, hilse på redaktionen
og se den nye hjemmeside på computer i Wedeles Hus, Udbygade 4.

Udby Times gik i luften søndag den 20. marts 2011 kl. 13. Det skete på rigtig vis med et trådløst USB stik på en bærbar PC i Wedeles Hus.
Besøgende fra landsbyen kiggede ind og så hjemmesiden "online", hvor også den nyeste avis var lagt ind. Den var selvfølgelig også på papir i Wedeles Hus. Den nyeste version af Udby Times vil altid findes i Wedeles Hus så alle kan se den.
Der var besøg af 10-15 beboere som over en gratis kop kaffe og kage fra Ruth og Henrik fik snakket om avisen og også lige vendt den aktuelle vandsituation i Udby.
Redaktionen var tilfreds med premieren. Der forlød af der allerede er indgået nabo aftaler om at printe avisen ud til hinanden.
Der er også allerede modtaget årligt abonnement på 60 kr fra folk i landsbyen, som stadig ønsker at få avisen bragt på papir i postkassen som hidtil.
Se billeder fra arrangementet under menupunktet "Billeder".